ИЗБИРАНЕ НА ПРАВИЛНИЯ РАЗМЕР

Изборът на точния размер обувки често се оказва трудна задача. С цел да намалим вероятността даден чифт обувки да не пасне на клиента, предлагаме няколко лесни съвета за намиране на точния размер обувки, които препоръчваме на всеки клиент, който не е сигурен в размера обувки, който носи.

Съвет 1:  При ориентация по дължината на стелката, никога не измервайте директно дължината на крака си. Това е изключително заблуждаващ метод за мерене, тъй като много от клиентите мерят стъпалото си в седнало положение и често измерват с до 1-2, дори повече см, отколкото е реалната дължина, а при обувките дори и 0,5 см могат да означават един цял размер разлика.

Съвет 2: Дължините на стелките, които се посочват в таблиците с размери представляват дължината вътре в самата обувка, а не подметката на обувката. Затова никога не мерете подметката на обувката.

Съвет 3: Когато мерите дължината на стелката вътре в обувката, имате две опции:

-замерване на извадена от обувката стелка

-замерване на стелката вътре в обувката  (някои стелки на обувки могат да се извадят, а други не).

Ако измерите стелката на обувката ВЪТРЕ в самата обувка, поръчайте обувки с точно същата дължина на стелкат, като тази, която сте измерили. (Пример: замервате дължина 26 см, поръчвате обувки със стелка с дължина 26 см).

Ако измерите стелката на обувката при ИЗВАДЕНА СТЕЛКА, поръчайте обувки с дължина на стелката с 0,5 см ПО-МАЛКА от тази, която сте измерили. (Пример: замервате дължина 26 см, поръчвате обувки със стелка с дължина 25,5 см).

Съвет 4: Когато закупувате обувки от дадена марка (напр. Supra, Puma, Adidas и т.н.), която вече е била част от вашия гардероб, препоръчваме да се ориентирате за размера по етикета на обувките, които вече имате от дадената марка и да поръчате размера, който е посочен на него.

Освен! Ако обувките са ви леко умалени или уголемени, можете да добавите или премахнете 0,5 см от стелката, за да може новият чифт да ви бъде много по-комфортен.

Препоръчваме добавяне на 0,5 см към стелката и при закупуване на обувки за подрастващи.

Съвет 5: Когато закупувате обувки от дадена марка,  никога не съдете за размера на стелката, която носите,  по обувки, които имате от друга марка. Всяка марка има разлика в дължината на стелките при различните размери.

!! Всеки от нашите продукти има обстойна таблица с размери за съответната марка  с цел улесняване на клиента при избора на размер.

!! Всяка пратка се изпраща с опция за тест.

!! Предлагаме безплатна замяна на всеки чифт в удобен офис на Еконт Експрес.